Illatában fellelhető a dió, a rum és a mézeskalács fűszerkeverék, ízében narancsos és vaníliás jegyek mutatkoznak.
Javasolt bolti árak:
100 ml 950,-Ft
250 ml 2100,-Ft
Felhasználása:
Nem kell elhagynia, kicserélnie jól bevált receptjeit, ahhoz, hogy izgalmasabbá tegye ételeit!
A régi, jól bevált rutinhoz adjon pár evőkanál megfelelő ízű ecetet…
Mártások fűszere:
Erdei gyümölcs és meggy mártásunkba belecsempészhetjük az erdő ízét ha 1-2 teáskanál Faeper gyümölcsborecetet teszünk hozzá. Ekkora mennyiségben nem érződik az ecet szúróssága, viszont pikánssá teszi azt.
Pácok fűszere:
Mézes ketchupos pácot fűszerezhetjük 1-2 evőkanál Faeper, Kökényes vagy Szilva-bodza ecettel. Amellett, hogy az ecet puhítja a húst, halványan megjelennek a gyümölcsök ízei.
4 ek. ketchup, 2 ek. méz, só, bors, 2 ek. gyümölcsborecet. Ezt a pácot lehet használni csirkeszárny, csirkecomb illetve oldalas elkészítésénél.
Kacsához…
Egyenlő mennyiségű olajat, eldolgozunk ugyanannyi Faeper gyümölcsborecettel.
Ebbe forgatjuk meg az előkészített hússzeleteket, és 2-6 órára hűtőbe tesszük. Pácolás után a megszokott recept szerint dolgozunk tovább.
Az olaj megőrzi a hús nedvességét, az ecet sava puhítja, íze pedig fűszerezi azt.
Fröccs alap:
Igazán frissít, egészséges és alkoholmentes! Gyümölcsboreceteink kiváló fröccs alapok.
1 – 1.5 cl gyümölcsborecet és 2 dl jéghideg szódavíz.
Amellett hogy finom, segíti a máj működését, serkenti az anyagcserét, fokozza a bélműködést, csökkenti a vér koleszterinszintjét, és elősegíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből. Ezenkívül csillapítja az éhségérzetet, szabályozza a szervezet vízháztartását, nem utolsó sorban pedig segíti a zsírok lebontását, illetve gátolja a lerakódásukat.
Sütemények fűszere:
A tojásfehérjéből készült hab keményebb lesz, a tojás sárgája pedig habosabb, ha kikeverés közben egy kiskanál ecetet teszünk bele. Ezt a praktikát minden olyan sütemény receptnél használhatjuk, ahol a tojások fehérjét habbá kell verni, pl.: piskóta, rizskók, Rákóczi túrós, máglyarakás és kevert sütemények készítésénél.
A diós süteményeknek különösen jól áll a narancsos, vaníliás íz.
Ha a hájas és linzer tésztába 2 teáskanál faeper ecetet teszünk, akkor a liszt kevésbé veszi be a zsiradékot így a tészta omlósabb lesz. Ugyanez igaz a leveles és rétes tésztára is.
Brownie süteményünket különlegessé tehetjük Faeper gyümölcsborecettel.
Ha 1 adag tésztába 4 evőkanál ecetet teszünk, megtöri a tömény csokoládé ízt, és pikánsá teszi azt.
Élettani hatása:
Kiváló ásványi anyag (K, Ca, Na, Mg, Fe, Zn), vitamin (B2, B3, C-vitamin), és antioxidáns forrás, mind a fehér mind a fekete eperfa gyümölcse.
Az eperfafélék termései gazdag flavonoid és fenol források, ezáltal jótékonyan hatnak a szívünkre. A sötétebb színű eperfa-gyümölcsök valóban gazdagok flavonoidokban, antocianidokban, karotinoidokban, és több rostot tartalmaznak, mint a fehér színű gyümölcs, valamint értékes pektineket (a pektin nevű poliszacharid fogyasztása igen kedvezően hat egészségünkre, elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését, valamint hatékonyan csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet).
A fenti leírás nem teljes, eddigi tapasztalatainkat tükrözi. Ne szabjon Ön se határt kreativitásának, mert lelket visz az ételbe, az életbe. Üdvözlettel, Péter és Linda